09/05 Open dag De Powerbank

Dichtbij Papendorp, aan de andere kant van het kanaal, vind je De Powerbank. Een uniek afnamecentrum waar alleen plasma wordt afgenomen. Het is een nieuwe bloedbank waar Sanquin onderzoekt of het mogelijk is om plasma efficiënter af te nemen en om de ervaring voor de donor nog prettiger te maken.

Plasma is een ontzettend krachtige stof, boordevol afweerstoffen en andere eiwitten die een belangrijke rol spelen bij de behandeling tegen meer van 100 verschillende ziekten. En iedereen heeft het in zich! Er is meer plasma nodig, om steeds meer patiënten een beter leven te kunnen geven.

Als Powerbank-donor krijg je een andere beleving dan een plasmadonor bij een andere bloedbank. De Powerbank is gelegen in het drukbezochte winkelcentrum Nova in Utrecht Kanaleneiland met ruime gratis parkeergelegenheid en vlakbij businesspark Papendorp. Zo maken we het voor donors zo makkelijk mogelijk om vaak te komen doneren. Ook nieuwe donors kunnen zich hier snel en gemakkelijk aanmelden.

Dus: nieuwsgierig wat er gebeurt bij De Powerbank? Kom langs op dinsdag 9 mei tussen 10.00 -18.00 uur. Meld je die dag aan als donor en doe meteen een bloedgroeptest.