12/11 Eerste resultaten nieuwe camera’s

Recent informeerden we jullie over de vervanging van het camerasysteem waarbij o.a. Pano camera's toegevoegd worden. Hoe waardevol dit nieuwe type camera is t.o.v. alleen een PTZ camera is de afgelopen week al aangetoond. Beide camera's staan gecombineerd op een positie. 

Een PTZ camera (Pan Tilt Zoom), is een camera die langzaam ronddraait, sterk kan inzoomen en haarscherp beeld geeft. 
Een Panocamera is een camera met 4 onafhankelijk in te stellen lenzen, ideaal voor het kijken in 4 richtingen. Deze camera zorgt er voor dat we voortaan meer kunnen waarnemen daar waar voorheen de PTZ alleen wel eens de verkeerde kant uit keek.

Zonder exacte locatie of details te mogen geven een drietal recente voorbeelden:

  1. Op een van de aangesloten terreinen werd een fiets aangetroffen met telefoon en Earpods, van de eigenaar geen spoor. Omdat er mogelijk sprake kon zijn van een vermissing werden de beelden uitgekeken. De persoon werd door de camera's gezien, hij/zij was vermoedelijk onder invloed, was gevallen met de fiets en had te voet de plaats verlaten met achterlaten van bezittingen. Op de beelden was dit haarscherp te zien. Door de Pano camera was van lens tot lens te volgen welke kant de persoon op vertrokken was.
  2. Op een ander terrein werd regelmatig bij een afvalscheidingsstation ijzer en dergelijke gestolen, door het brede zicht van de Pano camera waren er afgelopen weekend 5 heterdaadjes.
  3. Afgelopen weekend was er een heftig ongeval tussen een fiets en een bestelbus op een van de terreinen, om een goed beeld van de toedracht te krijgen zijn de beelden opgevraagd. De beelden van de Pano camera's bleken waardevol in het bijdragen tot het vinden van aanknopingspunten in het onderzoek naar de toedracht. 

De beelden kunnen uitsluitend bekeken worden door hiertoe bevoegde personen. 

Deel dit bericht