15/11 Kennissessie

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek, georganiseerd door SportID Nieuwegein, waren er 2 sportieve evenementen op Papendorp.

De Papendorp Run en de kennissessie ‘Medewerkers in beweging’. Tijdens deze laatste bijeenkomst werden de deelnemers door oud directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, Johan Wakkie geïnspireerd over het nut en belang van bewegen voor het brein en werden er ervaringen vanuit de praktijk gedeeld door Zorg van de Zaak en Inhealth. Daarnaast kwamen de deelnemers zelf ook in beweging op de golfbaan van Galecop Golf en atletiekbaan van Atletiekvereniging Atverni welke beide liggen Sportpark Galecop. Dit Sportpark ligt, direct naast de A12 op hemelsbreed 1 kilometer van Papendorp.

Tijdens het kennisevenement zijn we bijgepraat en ingelicht over de noodzaak van gezonde medewerkers, zowel fysiek als mentaal. Johan Wakkie trapte de ochtend af met een fantastische presentatie over de werking en ontwikkeling van de hersenen, en wat de invloed van sport hierop is. Daarna is de groep opgesplitst in twee groepen, welke kennis gemaakt hebben met Golf en atletiek.

Na het sportieve gedeelte waren er nog twee presentaties over “werknemers die gezond en blij aan het werk zijn” en de “best practices van bedrijven zoals; KLM, FrieslandCampina en het VU”. Na deze twee presentatie is de dag met een gezonde en lekkere lunch af gesloten.

Deel dit bericht