30/08 Nieuw product voor de P+R reiziger

In het kader van de ‘Aanpak bevorderen P+R-gebruik’ introduceert de gemeente per 1 september 2020 een nieuw product voor het P+R combikaartje. In de nieuwe situatie worden Parkeren en Reizen van elkaar gescheiden. Reizigers krijgen korting op parkeren als ze met het OV verder reizen tot in bepaalde gebiedszones (betaald parkeren gebied) ofwel het centrumgebied. De reiziger betaalt in dat geval € 2 voor parkeren.

Voor het OV-deel kan de reiziger kiezen om de eigen OV-chipkaart (of OV-abonnement) te gebruiken of een kortingskaartje te kopen. Het kortingskaartje kost € 4 en hiermee kunnen reizigers verder reizen naar het centrum met (maximaal) 5 personen. Bij gebruik van de eigen OV-chipkaart (of OV-abonnement) is een reiziger die alleen reist goedkoper uit.

Aanpassing tarieven dag- en uitrijkaart

Voor gebruikers die alleen parkeren zonder verder te reizen gelden de volgende tarieven:

  • een dagtarief van €6,00 of
  • een uitrijkaarttarief van €6,00.

Uitrijkaarten zijn parkeerkaarten die door bedrijven en instellingen van tevoren worden aangevraagd en afgenomen t.b.v. hun klanten of bezoekers. Deze parkeerkaarten kunnen alleen vooraf in grote aantallen worden afgenomen, worden van te voren afgerekend en zijn tijdelijk geldig. Met deze parkeerkaarten kunnen bezoekers van bedrijven een parkeervoorziening één keer uitrijden tot uiterlijk het op de kaart aangegeven datum en tijdstip. Alle informatie en voor inkoop van parkeerkaarten kunt u mailen naar:  verkoop@P1.nl.

De komende periode worden er flyers en posters in de P+R’s opgehangen met  bovenstaande informatie.

Wilt u meer weten over het nieuwe P+R product? Kijk dan bij de meeste gestelde vragen op de website goedopweg.nl/pr. Mocht u vragen hebben die hier niet bij staan dan kunt u mailen naar parkeerprojecten@utrecht.nl.

Deel dit bericht