Utrecht slim

De meest competitieve regio van Europa, direct achter nummer 1 Londen.

De regio scoort vooral sterk op het gebied van hoger onderwijs, publieke uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling (R&D) en het sterke vermogen van het regionale MKB om samen te werken en product- en procesinnovaties te ontwikkelen.

Volgens ING Bank heeft Utrecht het hoogste innovatiepotentieel in Nederland. Het is de gaming hoofdstad van Nederland, het kent de grootste gemeenschap van serious gaming ondernemingen en ICT-hubs, Het is de enige Nederlandse regio die maatschappelijke uitdagingen en een sectoroverschrijdende aanpak als uitgangspunt heeft.

Utrecht herbergt ongeveer 400 startups in biowetenschappen, gezondheid en medtech, gaming, cleantech, en HET. Met een focus op op ondernemerschap gericht onderwijs binnen de Utrecht Universiteit en HU Universiteit van Technische Natuurwetenschappen Utrecht, en een stevig aantal actieve incubators en versnellers, groeit dit aantal jaarlijks.

Utrecht Science Park
Universitair Medisch Centrum Utrecht
Hogeschool voor de Kunsten

HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: grootste onderwijsinstelling voor kunst, cultuur en media in Nederland en een van de grootste in Europa.

De school is een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie. Het motto van HKU is 'nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen'. We stimuleren samenwerking tussen verschillende disciplines, die tot onverwachte ideeën leidt: de verbindingen.

Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode Business Universiteit opgericht in 1946 is de enige particuliere universiteit van Nederland.

Er wordt gewerkt aan een duurzame toekomst door studenten en deelnemers te stimuleren zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke leiders. Dit doet de universiteit door een combinatie van academische theorie, praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Op Nyenrode leer je onderbouwen, toepassen en overtuigen, zodat je de theorie ook succesvol in de praktijk kan brengen. De universiteit kenmerkt zich van oudsher door een sterke internationale oriëntatie.