14/08 La Vuelta in Utrecht

Op zondag 14 augustus is het zover: de officiële toertochten van La Vuelta in Utrecht! Een kleine week voor de profs van start gaan, kun je de eerste en tweede etappe zelf verkennen.

De Vuelta Holanda start in 2022 met een ploegentijdrit in Utrecht. Utrecht is hiermee straks de enige stad ter wereld die alle grote wielerrondes heeft ontvangen. Eerder finishte een etappe van de Giro d’Italia in Utrecht en in 2015 startte de Tour de France in de stad. Met de komst van de Vuelta wordt de trilogie voltooid. Een week voordat de Vuelta gereden wordt, heb jij de kans om een groot deel van het parcours alvast te verkennen. De toertochten volgen zoveel mogelijk de officiële route van de tweede etappe.

In samenwerking met de Weerelt van Sport en Annatommie doet de toertocht Papendorp aan. Er wordt een ruime ronde op Utrecht Business Papendorp gereden. Na de finish van de pelotonstocht bij de Weerelt van Sport en Annatommie en een korte pauze op Papendorp vervolgen de  deelnemers hun weg individueel (of in eigen groepjes) in een vrije toertocht. Er worden 6000-8000 deelnemers verwacht.

Meer informatie: toerversie Vuelta