11/02 Biobased zitbanken en prullenbanken

Mocht je binnenkort op het park zijn, naar kantoor of voor een wandeling, neem dan een kijkje bij het voetpad rondom de vijver, de herbestrating is volledig afgerond en er zijn bankjes en prullenbakken geplaatst. Het is erg mooi geworden.


Het voetpad is volledig opnieuw bestraat door leerling-stratenmakers van het Samenwerkingsverband Praktijkopleidingen Grond-, weg- en waterbouw Midden Nederland, de klus was op 16 december helemaal geklaard. Als dank voor deze mooi uitgevoerde klus hebben we alle leerlingen en hun begeleiders een lekker bierpakket gegeven. Mark van Vliet van Sweco Parkmanagement heeft de pakketten namens Businespark Papendorp aan hen overhandigd, ze waren er erg blij mee.

Op verzoek van diverse bedrijven op Papendorp zijn er 8 bankjes geplaatst, gekozen is voor een duurzame bank, geleverd door het bedrijf Circulus. Ook de banken en prullenbakken zijn geplaatst door de leerlingen.

De prullenbakken en de zitbanken, model Maitso, zijn gemaakt van een uniek biocomposiet.
Binnen het Circulus proces worden laagwaardige reststromen hoogwaardig opgewaardeerd. Normaal gesproken wordt bermgras gecomposteerd waarbij CO2 vrij komt. Door het bermgras te drogen en te vervezelen ontstaat een reststroom die toegepast kan worden. Aan deze  reststroom worden post-consumer plastic stromen toegevoegd waardoor  hoogwaardige biobased producten kunnen worden gemaakt. Op deze manier wordt voorkomen dat CO2 vrij komt en krijgen reststromen een meerwaarde. Bovendien kan al het materiaal aan het einde van haar levensduur gerecycled worden binnen het Circulus proces. Hierdoor is het materiaal volledig circulair.

We hebben deze banken gekozen omdat ze goed passen bij een duurzaam park. Een van de onderwerpen waar het bestuur zich dit jaar op wil richten is kijken wat er mogelijk is om op het park meer duurzame investeringen te doen. Er is een overleg opgestart met de architect van het landschappelijke plan, Bureau West 8, en de gemeente. Heb je ook ideeën of wil je meedenken meld dit dan op secretariaat@papendorp.nl.  

Deel dit bericht