25/03 De digitaal wijkagent van Papendorp

Naast wijkagenten kent de politie sinds enkele jaren ook digitaal wijkagenten. Waar de “gewone” wijkagent (m/v) door de buurt fietst, doet de digitaal wijkagent dat via de computer. Het werkgebied van de digitaal wijkagent is het internet.

Online kijkt hij wat mensen bezighoudt op social media, op de sites van lokale en regionale media en op fora. De digitaal wijkagent weet zo wat er online speelt in zijn wijk. De digitaal wijkagent en de wijkagent op straat vullen elkaar aan, ze voorzien elkaar van informatie en vullen elkaar aan.

Wat doet de digitaal wijkagent?
De digitaal wijkagent doet onderzoek naar gedigitaliseerde criminaliteit. Denk daarbij aan online smaad, sexting, internetoplichting, klassieke misdaad met een digitaal component. Hij geeft tips aan collega’s en inwoners over het veilig gebruik van internet. Samen met collega’s verzorgt hij de social media van zijn team, zoals de Facebookpagina en het Instagramaccount van de politie in jouw buurt. Hij plaatst posts op die pagina’s, beantwoordt vragen van inwoners, maar geeft ook voorlichting op scholen over bijvoorbeeld sexting en digitaal pesten. De digitaal wijkagent is er voor de online basis politiezorg. Inwoners kunnen bij hem terecht voor het doorgeven en verkrijgen van informatie over zaken die zich in de ‘digitale buurt’ afspelen.

Digitaal wijkagent Papendorp is Joey Joghi
Hij stelt zich graag aan jullie voor: “Ik wil als digitaal wijkagent de drempel voor de burger verlagen, dan wel wegnemen door online aanspreekbaar te zijn. De wereld verandert in een hoog tempo. Sociale contacten en criminaliteit verplaatsen zich steeds meer van de straat naar de digitale wereld. Het is daarom van belang om als politie ook online aanwezig te zijn. Net zoals wij op straat surveilleren, surveilleer ik online”.

Contactgegevens: 
Joey Joghi
Digitaal Wijkagent | Senior GGP
Hoofdkerninstructeur PVR Stad-Utrecht
06 - 13265816 of 0900 - 8844
joey.joghi@politie.nl 

Deel dit bericht