29/05 De fietsen zijn geplaatst!

Vereniging Parkmanagement Papendorp heeft een tweejarig contract gesloten met Donkey Republic voor de plaatsing van 40 fietsen op Papendorp en het ter beschikking stellen van 200 abonnementen voor werkenden op Papendorp.

De vereniging heeft er voor gekozen om het contract af te sluiten met Donkey Republic omdat dit bedrijf al op vele plaatsen in Utrecht fietsen heeft mogen plaatsen. De gemeente Utrecht voert voor een periode van twee jaar een proef uit met 500 Donkey Republic fietsen, om te bepalen of deelfietsen bij Utrecht passen. Donkey Republic opereert in meer dan 60 locaties (waaronder Rotterdam en Amsterdam) op een succesvolle duurzame manier met meer dan 16,000 fietsen. Zie voor de locaties wereldwijd: www.donkey.bike.

Naast de 500 fietsen in de stad komen er 40 fietsen op Papendorp te staan. Mochten dit er te weinig blijken te zijn, dan komen er nieuwe hubs en fietsen bij.

De oranje fietsen zijn makkelijk in het gebruik en voorzien van een houder voor je telefoon, zodat je zonder problemen handsfree je route kunt bekijken op jouw telefoon. 

Het idee van het deelsysteem is dat je een fiets leent en die, eenmaal bij je bestemming  aangekomen, in de dichtstbijzijnde hub achterlaat, zodat iemand anders hem kan gebruiken. In de Donkey Republic app kan je zien waar de hubs zich bevinden. Je hoeft de fiets niet in te leveren op de plek waar je hem geleend hebt, maar kan hem in elke hub achter laten.

Donkey Republic zorgt er regelmatig voor dat de fietsen goed verdeeld blijven over de hubs. De hubs zijn zo goed mogelijk over het Businesspark verdeeld. Toch kan het zo zijn dat je wat verder moet lopen naar de dichtstbijzijnde hub. Wij hebben er daarom voor gekozen dat je de fiets voorlopig 12 uur gratis kan gebruiken. Je kan er dan voor kiezen de fiets pas terug te zetten na je terugreis. Mocht het wel mogelijk voor je zijn om de fiets terug te zetten in een hub en aan het eind van de dag een andere beschikbare fiets te pakken uit een hub dan wordt dit op prijs gesteld, de fietsen blijven dan zo veel mogelijk beschikbaar voor gebruik. Kort gezegd: je mag hem 12 uur lang 'bij je houden' maar als je hem terug kan plaatsen wordt dat gewaardeerd. 

Wil je ook een gratis abonnement afsluiten? Meld je dan nu aan!

Na aanmelding checken we of je recht hebt op een gratis abonnement. Als je aanmelding wordt goedgekeurd, ontvang je een link en een instructie waarmee je jouw gratis abonnement kunt activeren.

Mocht je vragen hebben over het abonnement of de fietsen neem dan contact op met de klantenservice van Donkey Republic. 

Binnenkort worden er bij alle bedrijven op Papendorp ook flyers uitgedeeld, verzoek om ze goed zichtbaar neer te leggen en ze uit te delen aan alle medewerkers. 

Op Businesspark Papendorp zijn de fietsen te vinden op de deze locaties

Dit zijn de voorwaarden:

 • Je werkt bij een van de bedrijven op Businesspark Papendorp.
 • Als je stopt met werken op Papendorp, meld je je af.
 • Bij twijfel of je werkt op Papendorp zijn wij gerechtigd dit bij de opgegeven werkgever na te vragen.
 • De eerste check of iemand werkt bij een bedrijf op Papendorp vindt plaats aan de hand van de adreslijst die wij hebben waarop alle bedrijven horen te staan. Omdat wij afhankelijk zijn van de informatie die bedrijven aan ons doorgeven, kan het zijn dat jouw bedrijf nog niet bij ons bekend is. In het aanmeldformulier wordt daarom ook gevraagd naar de algemene contactgegevens van het bedrijf waar jij werkt.
 • Je meldt je aan met je zakelijke e-mailadres, zowel op het aanmeldformulier als bij de registratie als je je registreert in de app.
 • Je mag de fiets zo vaak als je wilt huren, maar een huurperiode mag niet langer zijn dan 12 uur. Dat geldt overal waar Donkey Republic fietsen aanbiedt. Wil je de fiets toch langer gebruiken, dan zijn de normale ‘pay as you ride’ tarieven van Donkey Republic voor jouw rekening.
 • Via het abonnement ben je verzekerd voor aansprakelijkheid, bijvoorbeeld in geval van diefstal. Mocht een fiets tijdens jouw huurperiode gestolen worden, dan betaal je niet €180 maar €30. Ook als je de huur buiten een hub afsluit zullen er kosten voor het herplaatsen in rekening worden gebracht.
 • Tijdens het registratieproces wordt er gevraagd om een betalingsmethode (creditcard, IDeal) aan te geven. De kosten voor het gratis abonnement worden niet in rekening gebracht. Enkel wanneer men de fiets langer huurt, de fiets gestolen wordt of wordt misplaatst, dan worden er extra kosten berekend.
 • De 200 gratis abonnementen worden na rato van de omvang van een bedrijf verdeeld. Op het moment dat er meer dan 200 aanmeldingen zijn, wordt er gekeken welk bedrijf een naar verhouding een onevenredig aantal abonnementen afneemt. In geval van een ‘oneerlijke’ verdeling kan het dus zijn dat we een aantal abonnementen moeten stopzetten. Voordat we dit doen wordt er eerst gekeken wie van de geregistreerde personen er nauwelijks tot geen gebruik maakt van het abonnement.
 • Mocht je je geregistreerd hebben, maar nauwelijks tot geen gebruik van het abonnement maken, meld je dan af. Iemand anders kan dan gebruik maken van het vrijgekomen gratis abonnement.
 • Bij oneigenlijk gebruik van het abonnement hebben we het recht om het abonnement per direct stop te zetten.
 • Voor vragen of problemen met het huren van een leenfiets bij Donkey Republic, is er dagelijks een klantenservice bereikbaar per telefoon op nummer: +31 85 8885 646

Bewaking van jouw privacy:

 • De gegevens die jij opgeeft bij de aanmelding en bij de registratie in de app worden alleen gebruikt voor deelname aan de deelfietsen. De enige uitzondering hierop is het gebruik van jouw zakelijke e-mailadres voor toezending van de nieuwsbrief van Businesspark Papendorp. Mocht je deze niet langer willen ontvangen dan kan je je afmelden onderaan de nieuwsbrief.
 • Vereniging Parkmanagement Papendorp kan via een dashboard het gebruik van de fietsen monitoren. Wij kunnen echter geen individuele gegevens van de gebruikers zien. Donkey Republic kan het individuele gebruik zien, echter het is hen bij wet verboden deze gegevens te delen.
 • Om controle uit te kunnen voeren op het gebruik van de fietsen uitsluitend door werkenden op Papendorp, kan door de Vereniging Parkmanagement Papendorp gecontroleerd worden bij de werkgever of je er (nog) daadwerkelijk werkt. Dit kan bij de start maar ook in de loop van de twee jaar dat het project loopt. Hiervoor gebruiken we in principe de lijst met aanmeldingen die ontstaat na invulling van het Papendorp-formulier maar er kan ook een check uitgevoerd worden op verzoek van Donkey Republic.

Meld je nu aan!

Deel dit bericht