29/05 De nieuwe P+R is klaar

Het ziet er misschien nog wat vreemd uit, zo zonder slagbomen en betaalautomaat, maar de nieuwe P+R is in aanleg klaar en je kan er parkeren. De gemeente had al aangekondigd om de tariefsverhoging per 1 juni die voor alle P+R's in Utrecht gold tot nader orde uit te stellen. Dit om het voor een ieder, vanwege Covid-19, betaalbaar te houden om met de auto te komen om het OV te ontlasten. Op P+R Papendorp kan echter voorlopig gratis geparkeerd worden. 

Bij de nieuwe P+R zijn nog geen slagbomen bij de in- en uitrit, er is ook nog geen betaalautomaat. Er zijn nog geen oplaadpunten voor elektrische auto's en er is nog geen verlichting. Kortom alle voorzieningen die elektriciteit vereisen zijn nog niet aangelegd, de stroomvoorziening die hiervoor vereist is is nog niet gerealiseerd. Zodra bekend is dat wanneer dit in orde gemaakt wordt en het betaald parkeren ingevoerd gaat worden informeren we jullie. Voorlopig kan er dus gratis geparkeerd worden. Informeer jouw bezoekers als ze van de P+R gebruik willen maken. Begin volgende week komen er borden te staan dat de P+R gebruikt kan worden en dat het gebruik gratis is. Dit om tijfel hierover bij gebruikers te voorkomen. 

De speciale parkeerplaatsen voor minder valide zijn al wel gerealiseerd. 

Ook de geplande fietsenstalling is nog niet geplaatst. Er staan wel al fietsen van Donkey Republic. Hoe je hier gebruik van kunt maken lees je hier. 

Wet je nog niet waar de nieuwe P+R is, klik hier dan 

Deel dit bericht