16/05 Digibende opent haar deuren in Papendorp

Vanaf mei 2022 opent Digibende de deuren van zijn vestiging aan de Blaeulaan 60. Dit is goed nieuws voor jongeren met interesse in ICT die onvoldoende aansluiting vinden in het onderwijs of vastlopen in hun stappen naar werk.

 

Voor wie is het en wat doet Digibende

Digibende is een uniek ontwikkelcentrum dat zich richt op jongeren van 12 tot 28 jaar die onvoldoende aansluiting vinden binnen het onderwijs of nog niet klaar zijn voor de stap naar werk. Het centrum biedt een uitdagend aanbod gericht op ICT, technologie en creativiteit binnen de digitale wereld. Er wordt met de jongeren gewerkt aan zaken als Programmeren, Cybersecurity, Multimedia Vormgeving, Game Development, Virtual Reality, Robotica en Artificial Intelligence. Ook sport, voeding en leefstijl zijn belangrijke onderdelen van het aanbod. Daarnaast is er veel ruimte voor creativiteit.

Aanmelding en financiering

Doordat Digibende met kleine groepjes werkt, is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor jongeren die binnen gemeente Utrecht wonen en/ of naar school gaan, kan deelname aan Digibende na goedkeuring door de gemeente en het samenwerkingsverband worden bekostigd.

Vestiging Utrecht is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Utrecht, Koos Utrecht, Spoor030 en onderwijssamenwerkingsverband SterkVO.

Deel dit bericht