20/11 EMA komt naar Nederland

Na een geslaagde maandenlange lobby door premier Mark Rutte en vooral 'EMA-ambassadeur' en oud-minister Wouter Bos verhuist het EU-agentschap in 2019 van Londen naar een nog te bouwen kantoor aan de Zuidas. 


De komst van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) naar Nederland is een 'succes voor de Nederlandse diplomatie,' aldus premier Mark Rutte. Volgens hem was de competitie om het agentschap binnen te halen 'hevig' en het besluitvormingsproces 'lang en intensief'.
Bij het EMA, dat waakt over de kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelen, werken 900 mensen en bezoekers uit de farmaceutische industrie leveren jaarlijks 30.000 overnachtingen op.
Daarom is het bureau, dat door de Brexit per 2019 op zoek moest naar een nieuwe vestigingsplek, een aantrekkelijke aanwinst voor Europese steden. In totaal hadden meer dan 40 steden zich gekandideerd. 

EMA vestigt zich op de Zuidas in Amsterdam, op slechts 30 minuten reistijd van Businesspark Papendorp. In de slipstream van de EMA zullen meer bedrijven op relatief korte afstand een geschikte vestigingslocatie zoeken, Papendorp heeft de ruimte en de faciliteiten om deze bedrijven te faciliteren. 
 

Deel dit bericht