15/11 Economic Board Utrecht

Op 10 oktober 2019 hebben meerdere partijen, die gebundeld zijn in het Economic Board Utrecht, een samenwerking gesloten die passend is binnen de ambitie om van Utrecht de gezondste stad ter wereld te maken in 2030.

Hoewel de bewoners van Utrecht gemiddeld genomen bovengemiddeld gezond zijn, laat de Utrechtse gezondheidsmonitor zien dat er ook nog steeds grote gezondheidsverschillen binnen de gemeente zijn. Vroeger was het al zo dat zodra je “aan de andere kant van het spoor” ging wonen, je levensverwachting aanzienlijk daalde. Helaas is dat nog steeds zo als je bijvoorbeeld kijkt naar Kanaleneiland. Het deelnemen aan de arbeidsmarkt helpt sterk in het bevorderen van de gezondheid. Aangezien Papendorp grenst aan Kanaleneiland, wil de VPP daarin haar deel bijdragen en onderzoeken hoe verbindingen tussen bedrijven en inwoners van Kanaleneiland tot stand kunnen worden gebracht. De komende maanden gaan we met alle partijen de next step te maken om een subsidie voor dit project proberen te verkrijgen. We houden u hierover zeker op de hoogte!

 

Foto's: ondertekening van het samenwerkingsverband op 10 oktober; op de foto's ontbreken Jacco Vroegop en Moniek Zonderland van Vereniging Parkmanagement Papendorp, zij waren helaas verhinderd. 

Deel dit bericht