25/11 Herbestrating wandelpaden

Mogelijk heb je het al gezien: de wandelpaden rondom de vijver worden opnieuw bestraat. Een deel is al klaar, wat een mooie verbetering!

Voor het straatwerk is de gemeente een samenwerking aangegaan met het Samenwerkingsverband Praktijkopleidingen Grond-, weg en waterbouw Midden Nederland, leerling stratenmakers voeren de herbestrating uit als stage-opdracht.

De wandelpaden rondom de vijver waren toe aan een opknapbeurt, het zag er al een tijdje niet netjes meer uit. Stenen werden gemist, waren kapot of lagen ongelijk. De wandelpaden worden nu helemaal opnieuw bestraat. Daarnaast worden er zitbankjes geplaatst rondom de vijver.

Op verzoek van bedrijven en eigenaren van Utrecht Businesspark Papendorp komen er op 8 plaatsen bankjes en bijpassende prullenbakken. Deze producten zijn gemaakt van bermgras en gerecycled plastic, het materiaal is volledig circulair.

De planning is dat 18 december alles klaar is.

Wethouder Kees Diepeveen, openbare ruimte: ‘We gaan elk jaar op zoek naar geschikte plekken voor de leerlingen van SPG Midden Nederland om hun stage-opdracht goed uit te kunnen voeren. We vinden het als gemeente belangrijk dat we stageplekken aanbieden voor het opleiden van leerlingen in het kader van een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). We bieden als gemeente graag werk aan waar de leerlingen ervaring mee op kunnen doen’.

Adrie Kok, gebiedsprojectmanager afdeling Stadsingenieurs gemeente Utrecht: ‘We gaan elk jaar weer op zoek naar een geschikte plek voor de leerlingen om hun stage-opdracht uit te kunnen voeren. De plekken die we uitkiezen moeten in eerste instantie veilige plekken zijn voor de leerlingen om te kunnen werken. Ook is het belangrijk dat ze in relatieve rust het straatwerk kunnen leggen, een kantorenpark leent zich daar uitstekend voor. Het is wel serieus werk, het is geen gaatjes lappen, zoals we dat noemen, maar juist het hele wandelpad opnieuw bestraten. En dat is mooi werk.’

Deel dit bericht