27/06 Keurmerk Veilig Ondernemen

Het creëren van een veilige werkomgeving heeft hoge prioriteit in de doelstellingen van zowel de Vereniging Parkmanagement Papendorp als van de voor het parkbeheer aangestelde organisatie Sweco Parkmanagement. Wederom worden de inspanningen beloond met het Keurmerk!

Als een van de weinige bedrijventerreinen in Utrecht heeft Businesspark Papendorp het certificaat Continu Samenwerken van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Al velen jaren wordt er uitstekend samengewerkt op het gebied van veiligheid tussen ondernemers, politie, brandweer, gemeente, de Vereniging Parkmanagement Papendorp en beheerorganisatie Sweco Parkmanagement. In goed overleg wordt de veiligheid op het park continu gemonitord en bijgesteld daar waar nodig. Zo is in 2016 het complete camerasysteem vernieuwd, een project in samenwerking met 7 andere gebieden in Utrecht. Meer info. 

Naast dat het Keurmerk een garantie is op de hoogst bereikbare veiligheid in een gebied waardoor het aantrekkelijk is voor bedrijven om zich er te vestigen, biedt het de reeds gevestigde bedrijven een potentieel voordeel: vele verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen als u gevestigd bent op een terrein met het Keurmerk. Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij wat ze voor u kunnen betekenen. 

Kortom het KVO certificaat is een win-win situatie voor iedereen!

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan de bedrijfsvoering behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Er is een KVO voor winkelgebieden (KVO-W) en een KVO voor bedrijventerreinen (KVO-B). 

De praktijk heeft inmiddels bewezen dat het KVO succesvol is. Onderzoek laat zien dat gebieden die volgens de KVO-methodiek samenwerken, zowel subjectief als objectief veiliger worden. In winkelgebieden en bedrijventerreinen met een KVO daalt de criminaliteit en stijgt het veiligheidsgevoel van ondernemers, medewerkers en klanten.

Hierdoor krijgt het winkelgebied of bedrijventerrein een beter imago. Bovendien verbetert de communicatie tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer. Daarmee is het KVO een van de meest succesvolle voorbeelden van publiek-private samenwerking op het gebied van criminaliteitsbestrijding.

Deel dit bericht