30/01 KVO-overleg

De veiligheid op Papendorp is een belangrijk onderdeel van parkmanagement, Businesspark Papendorp is een KVO-gecertificeerd businesspark.

Om de veiligheid te evalueren en hier opvolgend verbeteracties uit te zetten is er tussen diverse stakeholders een zogenaamd KVO-overleg (Keurmerk Veilig Ondernemen). Het bestuur van de Vereniging Parkmanagement Papendorp, Politie, Brandweer, Gemeente, U-safe, Beveiligingsbedrijf VMB, afvaardiging van bedrijven en Sweco Parkmanagement zijn hierin vertegenwoordigd.

Het afgelopen kwartaal is er wederom een overleg geweest. Hier een aantal zaken wij graag vanuit het KVO met u delen:

Businesspark Papendorp is een veilig park en kent weinig incidenten. Het aantal bedrijfsinbraken is gelukkig zeer beperkt en het aantal auto-inbraken is het afgelopen jaar sterk afgenomen.

Camera in Beeld: De politie gebruikt in het dagelijks werk regelmatig camerabeelden. Zo is er een databank van camera’s waar ook ondernemers hun eigen beveiligingscamera’s kunnen aanmelden om zodoende beelden te delen met de politie. Onze wijkagent, Erik Schep, vraagt ook om uw hulp hierbij. Meer weten?

 Kijk op: www.politie.nl/themas/camera-in-beeld

Teveel loze meldingen bij de brandweer: De brandweer heeft het afgelopen jaar relatief veel loze brandmeldingen op Papendorp binnengekregen. Zodoende vraagt de brandweer extra aandacht op het goed functioneren van uw brandmeldinstallaties en het gebruik hiervan.

Slim melden App: Op Papendorp worden relatief minder meldingen gedaan over veiligheid en afwijkingen in de buitenruimte. Schades in de buitenruimte kunt u melden via parkmanagement@sweco.nl, maar de Gemeente Utrecht maakt gebruik van een eigen meldapplicatie: De Slim Melden App. Op deze website vindt u meer informatie: www.utrecht.slimmelden.nl/#/home

Deel dit bericht