06/06 Mobiliteitsonderzoek op Papendorp

In aanvulling op het parkeerdrukonderzoek van 2017 voert Goudappel een mobiliteitsonderzoek uit. 

Waar komen de Papendorpers vandaan? Welke andere vormen van mobiliteit dan de auto worden door de bedrijven gestimuleerd? Welke mobiliteitsmaatregelen kunnen de bedrijven en de vereniging nemen om de behoefte aan parkeerplaatsen op Papendorp te verminderen? Waar zitten de knelpunten in het gebruik van andere vormen van mobiliteit, voldoet het OV, zijn er voldoende veilige fietspaden? 

Deze en andere vragen gaan beantwoord worden door het onderzoek dat gestart is in opdracht van de Vereniging Parkmanagement Papendorp en uitgevoerd wordt door Goudappel Coffeng. Het verzamelen van de benodigde gegevens gaat plaatsvinden via 2 lijnen: interviews met een selectie van bedrijven en eigenaren op Papendorp en het uitzetten van een online enquête deze zomer onder de Papendorpers. De enquête kan ingevuld worden tot 16 augustus. Vul hem nu in.   

In de enquête worden geen persoonlijke gegevens gevraagd, hij is anoniem. Van belang is wel de postcode van uw huisadres, dit is noodzakelijk om de herkomst van de werkende op Papendorp in kaart te kunnen brengen. 

Dit onderzoek is noodzakelijk om beter op maat de behoefte aan parkeerplaatsen nu en in de toekomst te kunnen bepalen. Na afronding van het onderzoek kan dan in gesprek met de gemeente bekeken worden op welke wijze de parkeerdruk op Papendorp af kan nemen, enerzijds door het mogelijk realiseren van extra (tijdelijke) parkeerplaatsen, anderzijds door andere vormen van mobiliteit naast de auto te stimuleren. De verwachting is dat eind september het rapport afgerond is en de resultaten beschikbaar zijn voor verder overleg met de gemeente.

Deel dit bericht