19/05 Onderhoud Prins Clausbrug

Op 7 juni 2021 start gemeente Utrecht met het schoonmaken en opnieuw coaten van de Prins Clausbrug tussen Kanaleneiland en Papendorp. Dit duurt tot ongeveer eind 2021. De brug blijft tijdens het onderhoud te gebruiken voor het verkeer.

Meer informatie (vanaf 24 mei live)

In mei 2020 pleegden we onderhoud aan de binnenkant van de brug, zoals het nakijken van de elektriciteit en de lift. Nu starten we met fase 2. De stalen onderdelen van de brug moeten onderhouden worden. We gaan de stalen onderdelen van de brug opnieuw coaten, ofwel verven met een beschermlaag. Dit is om het staal te beschermen tegen corrosie, slijten en invloeden van buitenaf.

Planning
Het schoonmaken, voorbehandelen en opnieuw coaten van de brug is een groot project en moet zorgvuldig gebeuren. Daarom hebben we aardig wat tijd hiervoor nodig, van juni t/m november 2021.

Wat merkt u van de werkzaamheden?
Tijdens de werkzaamheden kunt u gebruik blijven maken van de brug. Er zijn vier rijstroken, we houden er altijd twee open voor verkeer uit beide richtingen. Soms zullen dit de twee rijstroken aan één kant van de steunpilaar zijn en soms aan beide kanten één. We doen ons best om de overlast minimaal te houden. We verwachten weinig tot geen geluidsoverlast.

Contact: Overlast bij wegwerkzaamheden? Vragen of tips? Laat het ons weten via utrecht.slimmelden.nl

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Projectleider O. Heijsman via telefoonnummer 14 030.

Deel dit bericht