30/06 Ondernemersfonds Utrecht

Het Ondernemersfonds vormt een belangrijke schakel in de Utrechtse economie, dankzij het fonds is er structureel geld voor collectieve ondernemersinitiatieven die bijdragen aan het lokale vestigingsklimaat.

Er worden jaarlijks honderden projecten gefinancierd: van feestverlichting in de binnenstad tot camerabeveiliging op de industrieterreinen, en ook steeds vaker projecten die inspelen op sociaal-maatschappelijke thema’s, duurzaamheid en gezond stedelijk leven. 
Utrecht is verdeeld in verschillende trekkingsgebieden met elk een vast nummer, Papendorp is trekkingsgebied 15. Elk gebied beschikt over eigen budget en mag zelf bepalen waar het geld aan wordt besteed. In Papendorp lopen de aanvragen via de Vereniging Parkmanagement Papendorp, in een algemene ledenvergadering beslissen de leden over de voorstellen. Alle eigenaren en bedrijven op het park worden geinformeerd over de aan te vragen budgetten. Een ieder die een goed idee heeft kan contact opnemen met het bestuur via secretariaat@papendorp.nl zodat het idee en het bijbehorende budget voorgelegd kan worden aan de ledenvergadering. 

Fondsmanager Kyra Kasel vertelt in dit blog hoe het Fonds werkt. Dit filmpje geeft ook een goed beeld van OfU.

Het stappenplan van idee tot realisatie: 

Deel dit bericht