16/05 Ontmoet de rechterhand van het bestuur … Tom Leenstra

Sinds april heeft de Vereniging Parkmanagement Papendorp een nieuwe secretaris: Tom Leenstra. Samen met het bestuur van de VPP is Tom verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Papendorp. Tom houdt zich als secretaris bezig met nieuwsbrieven, communicatie, ondersteuning van het bestuur en ondersteuning van verschillende projecten. In deze rubriek stellen we Tom graag aan je voor! 

 

Het promoten van steden en streken

Tom is opgegroeid in Maarsbergen, op de Utrechtse Heuvelrug en dichtbij Utrecht. Na zijn middelbare school is Tom eerst dienstplichtig tankchauffeur geweest bij het leger. Hierna is hij Toerisme gaan studeren. Vervolgens heeft hij gewerkt voor verschillende VVV’s: “Ik ben begonnen bij de VVV in Delft. Na een tijdje ben ik achtereenvolgens gaan werken voor VVV’s in Zeist, Utrecht en Amersfoort. Daar heb ik mijn ervaring opgedaan  in de marketing van een stad, streek of gebied. Dat was erg leuk! De afgelopen jaren werkte ik bij Vereniging Yarden. Deze vereniging geeft met vrijwilligers voorlichting over alles wat met de dood te maken heeft. Dat was erg interessant omdat de dood een belangrijk maar ook gevoelig onderwerp voor mensen is.” 

Hoe ben je terechtgekomen bij Papendorp?

“Op een gegeven moment ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. De VPP bleek de perfecte plek, omdat ik hier weer bezig kan met het promoten van een gebied. Ook vind ik het leuk om te werken bij een vereniging en me in te zetten voor de leden van een vereniging.”

Een variatie aan gebouwen en natuur

Tom was voor zijn werk als secretaris al bekend met Papendorp. De mooie panden en onze brug maakte toen indruk op hem: “Via de snelweg kom je Papendorp natuurlijk tegen. Daar zag ik altijd al onze mooie brug. Ik ben ook eerder in het park zelf geweest. De variatie aan groen, water en gebouwen viel me toen op. Dat zorgt echt voor een vitale uitstraling. Daarnaast viel het me op dat er veel mooie plekken waren om te wandelen in het park. In de zomer lijkt het me daarom leuk om veel lunchwandelingen te maken!”.

Wat zijn je ambities en planning de komende periode?

“Ik vind de menselijke maat heel belangrijk. Je kan het park namelijk ook gebruiken voor sociale events. We gaan bijvoorbeeld de Papendorpse run dit jaar weer organiseren en een Haringhapperij. Kennis maken met eigenaren en gebruikers van Papendorp staat ook hoog op mijn verlanglijstje. Er is namelijk veel expertise aanwezig in het park en het zou mooi zijn als we elkaar daarin weten te vinden. Ik wil graag dingen organiseren voor de leden van de vereniging en de gebruikers van het park. De VPP is per definitie voor en door de leden van het park. Dat vind ik ook belangrijk om uit te stralen. Dat als er wat is, mensen dat kenbaar maken en ons weten te vinden.”

Vragen

Heb je nog vragen aan Tom of wil je extra informatie over een event? Je kan Tom gerust mailen op secretariaat@papendorp.nl.

Deel dit bericht