10/07 Ontwikkeling woonwijk

Op vrijdag 12 mei 2017 hebben de gemeente Utrecht, Loostad en KWS een intentieverklaring getekend waarmee partijen een stap zetten tot het verplaatsen van de Asfaltcentrale Utrecht. In het gebied ten noorden van de Prins Clausbrug wil Loostad samen met de gemeente woningbouw realiseren. Daarvoor is verplaatsing van de asfaltcentrale een voorwaarde.

Nieuw stukje Utrecht

Het gebied tussen Prins Clausbrug en de Taatsendijk heeft een oppervlakte van ongeveer 24 hectare. Hier kunnen 1.300 tot 1.500 woningen gebouwd worden. Het gebied kenmerkt zich door de prachtige ligging aan het Amsterdam Rijnkanaal, de nabijheid van de Utrechtse binnenstad en Leidsche Rijn Centrum. Vanaf 2021 wordt dit een adembenemend nieuw stukje Utrecht én een fantastische woonplek voor nieuwe gezinnen, alleenstaanden, studenten en alle andere doelgroepen.

Groenewoud, 'groene wijk'

De wijk krijgt een hoge woningdichtheid, een groene uitstraling en een openbare ruimte met volop aandacht voor bewegen en ontmoeten. Momenteel onderzoeken partijen hoe de nieuwe wijk energieneutraal wordt opgezet. De planning is om eind 2019 het stedenbouwkundig plan vast te stellen. Tijdens de voorbereiding hiervan worden diverse partijen, waaronder belanghebbenden uit de omgeving, uitgenodigd om mee te denken en te praten over de invulling van het plan. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in 2021. De komende tijd zullen er voorbereidende werkzaamheden op en rond het terrein plaatsvinden, zoals archeologisch onderzoek, boor- en graafwerkzaamheden. Hierbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de bedrijvigheid in Papendorp. Het tijdelijke P&R terrein is in eigendom van de gemeente en valt voorlopig buiten deze voorbereidende werkzaamheden.

Via de website van Loostad blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht