09/09 Terugblik Toerversie La Vuelta Holanda

Duizenden fietsers verkenden het parcours van de Vuelta! 

Op vrijdag 19 augustus startte de Ronde van Spanje met een ploegentijdrit in Utrecht. En dat maakt Utrecht de enige stad ter wereld waar alle drie de Grote Rondes zijn geweest. Bijna een week eerder op zondag 14 augustus hebben bijna 5000 fietsliefhebbers alvast het parcours verkend tijdens de Toerversie La Vuelta Holanda. Dit mega-peloton is gastvrij onthaald in Businesspark Papendorp voor de eerste tussenstop. 

Voor één dag een prof 

De 165, 115 en 85 km route gingen van start met een pelotonstocht van circa 20 km. De pelotonstocht volgende een groot deel van het parcours van de 1e etappe van La Vuelta; de ploegentijdrit. Het peloton reed door afgesloten wegen, waaronder de Tolsteegsingel en de Maliebaan. Tientallen wegkapiteins, motards, verkeersregelaars en karavaanauto’s begeleidden de duizenden wielrenners door onze stad alsof het echte profs waren.

UNESCO Werelderfgoed 

De deelnemers van de recreatieve tochten van 60 en 35 km fietsten langs het nieuwe UNESCO Werelderfgoed dat de provincie Utrecht rijk is: de Neder-Germaanse Limes en de Hollandse Waterlinies. Onderweg konden de deelnemers een kijkje nemen op het net gerestaureerde Fort de Gagel, een wandeling maken over Fort bij Vechten, een rondleiding bijwonen bij DOMunder, het Romeinse schip De Meern 1 bewonderen bij Castellum Hoge Woerd, en nog veel meer! 

Deel dit bericht