18/01 Ultramodern camerasysteem

In samenwerking met 7 andere bedrijventerreinen in Utrecht heeft Papendorp sinds augustus 2016 een compleet nieuw camerabeveiligingssysteem.

Er zijn kwalitatief zeer hoogwaardige camera's geïnstalleerd die algemene beeld registreren maar ook de kentekens van in- en uitgaand verkeer. Met een directe link naar de meldkamer worden verdachte kentekens, zoals gestolen auto's, direct gemeld aan politie Utrecht waardoor zeer snelle actie mogelijk is. De meldkamer heeft een directe lijn om de politie aan te sturen. Hierdoor kan de politie nog sneller ter plekke zijn. 

Het gehele cameraproject is gerealiseerd in samenwerking met 7 andere bedrijventerreinen in Utrecht en wordt gefinancierd uit de tegoeden van de individuele gebieden uit het Ondernemersfonds Utrecht. Dit maakt het project uniek in Nederland. Door de samenwerking is het mogelijk om verdachte situaties te volgen over meerdere gebieden in Utrecht, de politie kan bij een achtervolging goed aangestuurd worden. Politie Utrecht is zeer enthousiast over het resultaat, de veiligheid is zeer sterk toegenomen.

De camera's leveren een zeer grote bijdrage aan de veiligheid op Papendorp. Daarnaast worden door de meldkamer ook melding gedaan aan het Parkmanagement als geconsateerd wordt dat er op plekken in het zicht van de camera's vuil ligt of schade is aan de openbare weg. Zo voorzien de camera's is zowel extra veiligheid als ook een schoon park. 

De camera's zijn afkomstig en geplaatst door Spyke Security, zij lezen ook de beelden uit en sturen zo nodig de hulpdiensten aan. Spyke Security is KIWA gecertificeerd ISO 9001.

Op het moment dat een auto met een geregistreerd verdacht kenteken wordt waargenomen door de camera komt er een melding binnen en wordt er actie ondernomen. Spyke ontvangt deze gegevens van o.a. verzekeringsmaatschappijen waar veelal de gestolen auto's geregistreerd staan. 

Deel dit bericht