04/12 Veiligheid op Businesspark Papendorp

Zoals mogelijk bekend heeft Businesspark Papendorp een hoogwaardig camerasysteem sinds 2016. Het is geleverd door Spyke Security, zij lezen ook het systeem uit, zij hebben een directe lijn met de politie, ze sturen de mobiele surveillance aan indien noodzakelijk. Het gehele project is indertijd gestart samen met 7 andere bedrijventerreinen en kantorenparken in Utrecht. Alle terreinen zijn verenigd in vereniging U-Safe. 

Juli 2021 loopt het huidige contract af, er wordt nu druk gewerkt aan het opzetten van een nieuw aanbestedingstraject om gezamenlijk tot een nieuwe leverancier te komen. De inventarisatie van de mogelijke nieuwe wensen, door ervaring wijzer geworden, is zo goed als afgerond waarna de volgende stap in het traject gezet kan worden. Zo wordt op Papendorp gestopt met de 2 tijdelijke vaste camera's op het parkeerterrein aan de Tirionlaan/Groenewoudsedijk, hiervoor in de plaats komen op strategische plaatsen in dit gebied camera's die onderdeel zijn van het gehele systeem. Er komen meer wijzigingen en uitbreidingen op plekken die nu nog niet voldoende afgedicht zijn. 
Een bijkomend voordeel van de camera's is dat, binnen het bereik van de camera's, zwerfvuil en andere overlast gezien wordt, dit wordt gemeld aan de juiste partijen zodat zij actie kunnen ondernemen. 

Waarom zijn de camera's zo belangrijk? Erik Schep, wijkagent van Papendorp en Frank van Essen van U-Safe vertellen in deze video wat de camera's bijdragen aan de veiligheid op het terrein. 

Dit gehele project wordt door alle gebieden verenigd in U-Safe betaald uit de trekkingsrechten bij het Ondernemersfonds Utrecht

Deel dit bericht