01/07 Verkeerslichten Orteliuslaan Blaeulaan

Op maandag 27 juni 2022 is de gemeente Utrecht gestart met het vervangen van de verkeerslichten op de kruising Orteliuslaan - Blaeulaan. De werkzaamheden duren tot donderdag 21 juli.


Wat gaan we doen? 
De verkeerslichten en de technische automaat (een deel van de verkeersinstallatie) zijn verouderd. We vervangen deze om storingen te voorkomen. We vervangen de oude kabels die naast de weg liggen. Er komen meer sensoren in de weg. Deze zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer op het kruispunt. We plaatsen verkeerslichten met LEDlampen. Deze gaan langer mee en verbruiken minder energie.


Wat is de planning? 
Maandag 27 juni is gestart met de werkzaamheden aan de verkeerslichten. Op donderdag 21 juli zijn de werkzaamheden klaar. Als het slecht weer is kan de planning uitlopen. 


Wat merkt u van de werkzaamheden? 
De kabels van de verkeerslichten liggen onder de stoep en in de berm. Om deze kabels te vervangen moeten we de stoep gedeeltelijk openbreken. Er blijft altijd genoeg ruimte over om langs de werkzaamheden te lopen. Het verkeer op de rijbaan kan de werkzaamheden met aangepaste snelheid passeren. Voor het vervangen van de sensoren zagen we in het asfalt. Dit doen we overdag buiten de spits om de overlast voor het verkeer te beperken. We vragen uw begrip voor eventuele geluidsoverlast. Tijdens de werkzaamheden worden de verkeerslichten uitgeschakeld.


Wat betekent dit voor de bereikbaarheid? 
Komende vanuit het zuiden op de Orteliuslaan kan autoverkeer niet richting de Blaeulaan. Auto’s kunnen verderop op de Orteliuslaan keren om de Blaeulaan te bereiken. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden. Op de achterkant van dit wijkbericht vindt u een omleidingskaart. De bushaltes op de Orteliuslaan blijven tijdens de werkzaamheden in gebruik en bereikbaar.


Wilt u meer informatie? 
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichters, E. Gase, M. Bokzini, of de projectleider, J. Scheepmaker, via telefoonnummer 14 030.
 

Deel dit bericht