30/01 Werkzaamheden aan verkeerslichten

Vanaf maandag 30 januari vervangt de gemeente Utrecht op de kruising Papendorpseweg - Orteliuslaan de verkeersregelinstallatie. Donderdag 9 maart zijn de werkzaamheden klaar.

Wat gaan we doen?

De verkeerslichten en de technische automaat (een deel van de verkeersinstallatie) zijn verouderd. We vervangen deze om storingen te voorkomen. We vervangen de oude kabels die onder de weg liggen. Er komen meer sensoren in de weg, voor een betere doorstroom van het verkeer op het kruispunt. Verder vernieuwen we de automaat en elektronica en plaatsen we ledlampen. Deze gaan langer mee en verbruiken minder energie. Na afloop van de werkzaamheden kan al het verkeer weer rekenen op een modern en veilig geregelde kruising.

Wat is de planning?

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 2 fasen:
Fase 1: maandag 30 januari tot en met zondag 12 februari werken we in de berm langs de Orteliuslaan.

Fase 2: maandag 13 februari tot en met woensdag 8 maart werken we op het kruispunt Papendorpseweg - Orteliuslaan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden klaar op donderdag 9 maart. Als het slecht weer is, kan de planning uitlopen.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De verkeerslichten blijven tijdens het uitvoeren van fase 1 werken. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden in fase 2 gaan de verkeerslichten uit. Enkele dagen in fase 1 én in fase 2 vervangen we de sensoren in de weg. Hiervoor zagen we in het asfalt. Zagen in het asfalt veroorzaakt geluid. We werken altijd binnen de geldende geluidsnormen.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid?

Tijdens fase 1 passeert het verkeer de werkzaamheden met aangepaste snelheid.  In fase 2 worden er een aantal rijstroken afgesloten op de Papendorpseweg om een veilige werkruimte te creëren voor onze medewerkers. Het verkeer op de Papendorpseweg passeert de werkzaamheden met aangepaste snelheid.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichters E. Gase of M. Bokzini via telefoonnummer 14 030.

Deel dit bericht