15/04 Werken op Papendorp: Guido Davio

Afgelopen week spraken wij met @guidodavio, algemeen directeur van de NEVOBO (Nederlandse Volleybalbond), over Papendorp. Samen met de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond), de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) en de Watersportbond werkt Guido op Papendorp in “DeWeerelt van Sport”. Guido werkt bijna zijn hele carrière al op Papendorp en ziet het kantorenpark daarom als een “rode draad” in zijn werkend leven.
 

De sprong naar sport
Guido begon op Papendorp in 2003 bij Capgemini. Hierna maakte hij een sprong naar sport; hij begon in 2012 bij de KNHB en is hierna begonnen bij de NEVOBO. Zelf heeft Guido ook gevolleybald: “Ik heb gespeeld in Zwolle, en in mijn eerste jaar in Groningen bij Veracles. Ik was passer-loper maar ik ben niet extreem lang. In de jeugd kon ik gewoon goed meekomen met hoog springen, maar toen ik met de senioren meespeelde, stond ik bij van die gebouwen haha. Toen ben ik op een gegeven moment gestopt. Nu wielren, mountainbike, hockey en hardloop ik.”

DeWeerelt van Sport
Het pand van (onder andere) de NEVOBO wordt DeWeerelt van Sport genoemd. Maar waar komt deze naam vandaan? “Het gebouw heeft deze naam eigenlijk te danken aan ons adres. Orteliuslaan 1041. Ortelius was de maker van eerste atlas van de wereld. Toen we in 2017 een naam wilde bedenken voor het pand, leek daarom DeWeerelt van Sport perfect. In het logo hebben de verschillende continenten daarnaast de kleuren van de Olympische ringen. Zo verbinden we de continenten aan elkaar met een verwijzing naar sport. Dit is ook wat wij onder normale omstandigheden eigenlijk doen; we verbinden mensen met een passie en beleving voor sport aan elkaar.”, vertelt Guido.

Samen sterker
De NEVOBO zit daarnaast niet alleen in DeWeerelt van Sport. Ook de KNHB, NSkiV en de Watersportbond zijn hier gevestigd. Dit is erg handig volgens Guido: “Het is van toegevoegde waarde en efficiënt om samen in één gebouw te zitten. Je kan samen inkopen doen, maar ook elkaar helpen. We hebben ook samen een podcast gemaakt. Hierin worden bekende sporters geïnterviewd, maar we hebben ook Kamerleden in aanloop naar de verkiezingen geïnterviewd!”. Samenwerking is dus erg belangrijk volgens Guido: “Je kan samen werken aan oplossingen. Dat is erg waardevol. Het pand is ook ingericht om elkaar te ontmoeten met verbindende punten, zoals centrale koffiepunten en kantoortuinen.”.

Corona en sport
Normaal gesproken zou Guido elke dag op Papendorp zijn. Helaas is dit door de coronacrisis niet meer mogelijk. Wat voor impact heeft corona gehad op de NEVOBO? “Toen alles begon hebben we eerst de Brabantse teams uit de competitie gehaald. Hier heerste corona het meest op dat moment. Twee dagen later ging de gehele sport dicht. Op dit moment mogen we nog steeds niet binnensporten. Echt heel vervelend, want juist nu wordt het belang van sport en bewegen steeds duidelijker. Sport is een groot onderdeel van een gezonde levensstijl! We hopen dat we deze zomer weer wat meer mogen doen en clubs weer open kunnen.”, vertelt Guido.

De toekomst: sport & Papendorp
Als wij Guido vragen wat hij graag in de toekomst op Papendorp zou willen zien, reageert hij lachend: “Ja, wij zijn natuurlijk van de sport, maar zelfs ik zit soms de hele dag voor mijn computer als ik niet op let. Daarom moeten we naar een gezonde, duurzame manier van werken gaan. Daarin is bewegen een onderdeel. Nu zitten we nog allemaal in onze eigen toren. We hebben nog geen gezamenlijk probleem gevonden, naast de parkeerproblematiek haha. We zouden van elkaar moeten leren en samenwerken. Papendorp zou zo een plek kunnen worden waar je niet alleen komt om te werken, maar ook waar je samen kan bewegen!”

Het stokje doorgeven
We vroegen Guido wie hij graag de volgende keer in deze rubriek terug zou willen zien. Guido: “Ik zou heel graag van iemand van Bol.com horen hoe zij tegen vitaliteit van de medewerkers aankijken!”. Wij pakken deze uitdaging op! Werk jij bij Bol.com en wil je antwoord geven op onze vragen en die van Guido? Laat het ons weten……

*dit is een deel van een reeks verhalen over mensen die op Papendorp werken. Wil jij ook graag met ons delen waarom jij zo graag werkt op Papendorp? Of heb je een ander verhaal wat je graag kwijt wilt? Mail dan naar: communicatie@papendorp.nl

Deel dit bericht