08/08 Werken op Papendorp: Maud Schouten en Maxime van den Hoven

Deze keer spraken wij met Maud Schouten en Maxime van den Hoven. Beiden werken voor de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM). Dit is een organisatie die zich inzet voor ruim 4500 makelaars en taxateurs. De NVM biedt daarnaast een ruim assortiment aan diensten, producten en verenigingsactiviteiten aan en zet zich in voor een gezonde woningmarkt voor iedereen! 
 

Wie zijn wij?
Maud en Maxime zijn beide werkzaam bij de NVM. Maud startte in 2020 als HR manager bij de NVM. Maar daarvoor werkte ze al als interim medewerker bij de NVM: “Ik ben eigenlijk via een bureau bij de NVM terecht gekomen. Ik werkte als interim medewerker en dat beviel zo goed aan beide kanten, dat ik in dienst ben getreden.” Ook Maxime is via een bureau met de NVM in contact gekomen: “Ik werk nu zo’n drie jaar bij de NVM. Ik ben hier via een vriendin (die werkte bij een uitzendbureau) terecht gekomen. Ik liep een dagje mee en mocht meteen mee naar de borrel! Het was een erg leuke start. Nu werk ik op de afdeling communicatie en ik doe eigenlijk van alles! Van de socials tot aan de website en het magazine.”  

Een goede sfeer & open cultuur 
Over de sfeer, collega’s en werk bij de NVM zijn Maud en Maxime erg te spreken. Maud vertelt met enthousiasme over haar ervaringen: “Ik houd ervan om met kundige mensen samen te werken. Ook vind ik het leuk om bij een bekende en maatschappelijk relevante organisatie te werken. Wij willen een gezonde woningmarkt voor iedereen. Een erg mooi doel. Afgezien van de kundigheid van mensen die hier werken, vind ik de sfeer ook goed! Het is echt een prettige werksfeer.” 
Maxime vult haar graag aan en vertelt over haar ervaringen bij de NVM: “Er zijn veel kansen die je kan grijpen als je wilt. Het is tof dat we daar veel vrijheid in krijgen. Zo kun je zelf, je functie vormen naar wat het beste bij jou past. Hiervoor is vertrouwen in je werknemers nodig en die is er zeker. Dat is een erg prettige sfeer om in te werken.”  

Liefde op het eerste gezicht?
In februari 2022 verhuisde de NVM van Nieuwegein naar ons park in Utrecht. Wij waren benieuwd naar de eerste indruk die Papendorp heeft achtergelaten. Wat vonden jullie van het park op het eerste gezicht? “Ik kende het park eigenlijk al, omdat ik hiervoor bij Rabobank Utrecht werkzaam was. Ik wist daarom al dat het een mooi park is en dat de plek centraal gelegen is. Ik had er daarom meteen al zin in!”, vertelt Maxime. Ook Maud was meteen enthousiast: “Het is een charmantere plek dan de vorige locatie. Het bedrijventerrein is ook mooi en ruim opgezet met veel parkeerplekken en een goede infrastructuur.” 

Het clubhuis van de leden 
Het pand in Papendorp is volgens Maud en Maxime de perfecte plek voor de NVM. Maud vertelt met plezier over hun ervaringen in Papendorp: “Ik vind ons kantoor ideaal. Het pand is ruim en licht, er zijn veel plekken in het gebouw waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Wat toch een van de belangrijkste redenen is van het gebouw. Verder is het pand duurzaam, heeft zonnepanelen, is gasloos en voorzien van een warmtepomp. Het pand is nu ook geschikt voor persconferenties. Voorheen deden we dat altijd extern, maar nu kunnen we dat gewoon hier doen. Dit is erg handig voor als we bijvoorbeeld de kwartaalcijfers van de woningmarkt willen delen.”  

Daarnaast bevalt de locatie en inrichting van het kantoor volgens Maud goed: “Het kantoor is dicht bij het centrum van Utrecht. Daarom houden we onze onboardingsdag nu ook in Utrecht. We maken dan s ’middags een boottocht door de grachten en laten daarna ons pand zien. Ook laten we nieuwe medewerkers tijdens de onboardingsdag kennis maken met onze leden, een NVM-makelaar en taxateur vertellen dan over hun dagelijkse werkzaamheden en wat zij verwachten van de NVM. Daarnaast stellen alle NVM-deelnemingen zich voor. Dit zijn er aardig wat, maar in het nieuwe pand is er de ruimte voor. We noemen het pand daarom ook wel ‘het clubhuis van de leden’. Het is een plek waar, net zoals een clubhuis, je elkaar kan ontmoeten om te vergaderen of kennis te delen.”  

*dit is een deel van een reeks verhalen over mensen die op Papendorp werken. Wil jij ook graag met ons delen waarom jij zo graag werkt op Papendorp? Of heb je een ander verhaal wat je graag kwijt wilt? Mail dan naar: communicatie@papendorp.nl

Deel dit bericht