12/01 Werken op Papendorp: Sophie Klijnstra

Sophie Klijnstra, 28 jaar, werkt ruim twee jaar bij VvAA op Papendorp. VvAA is een collectief van en voor zorgverleners in Nederland met ruim 125.000 leden. De organisatie biedt verschillende vormen van dienstverlening aan en werkt op die manier als stem en steun van zorgverleners.

VvAA is volgens Sophie een fijne werkgever die zich betrokken en gedreven inzet voor zorgverleners. Wij gingen het gesprek met haar aan over VvAA, Papendorp, vitaliteit en het doneren van plasma!

Van verloskundige naar VvAA-talent
Sophie werkte tijdens haar studie Verloskunde al in het studententeam van VvAA. Dat beviel haar goed. Daarom besloot ze er te blijven werken. Inmiddels is ze werkzaam als teamlead Opleidingen en Trainingen bij VvAA. Daarnaast zit ze in het Propositieteam, waar ze bijdraagt aan het ontwikkelen van nieuwe proposities voor VvAA-leden. Normaal gesproken pakt ze elke ochtend de fiets naar werk: “Ja, ik woon in Utrecht dus ik ga lekker op de fiets naar Papendorp. Dit bevalt heel goed. Alleen de brug is soms intens, maar het voelt wel altijd goed als je er in de ochtend overheen bent, haha.”

Fietsend naar werk of thuis op kantoor?
Door corona werken Sophie en haar collega’s inmiddels al een tijdje vanuit huis. De brug over fietsen mist ze niet, maar haar collega’s natuurlijk wel: “Ja, ik mis het wel om van huis naar werk te kunnen gaan. En ik mis het om mijn collega’s op kantoor in Papendorp te zien, maar je went wel aan Teams-overleggen en dat gaat ook wel erg goed met het team.”

Sophie en haar collega’s begrijpen bovendien goed waarom ze nu thuis moeten werken: “Ik ben alleen op dinsdag nog op kantoor, vanwege mijn nieuwe functie, maar voor de rest is eigenlijk iedereen thuis aan het werk. We zijn er voor de zorgverlener. Als uitgerekend wij als organisatie allemaal op kantoor gaan werken met alle risico’s van onderlinge besmetting, zorgt dat juist voor meer werk voor onze achterban! Door thuis te werken houden we ons aan de maatregelen van het kabinet en proberen we onze zorgverleners te ontlasten”.

Zelf geeft ze als belangrijkste thuiswerktip: “Hou vooral je pauze aan. Het is erg makkelijk om maar door te blijven werken als je thuis zit. Maar als je vol energie wilt blijven werken, helpt het niet om je pauzes over te slaan.”

Vitaliteit & De Powerbank
In tijden van thuiswerken is vitaliteit erg belangrijk. Maar wat doet VvAA eigenlijk aan vitaliteit? “We zijn bij VvAA bewust bezig met vitaliteit. We doen bijvoorbeeld mee aan a.s.r. Vitality. Veel collega’s hebben nu ook een fitbit of Iwatch. Ook zijn we bezig met mentale gezondheid!”.

Sophie is dus erg bewust bezig met vitaliteit, gezondheid en het helpen van anderen. Dit zie je ook terug in haar vrijetijdsbesteding. Ze doneert bijvoorbeeld regelmatig plasma bij de Powerbank van Sanquin dichtbij Papendorp: “Ik ben bloeddonor sinds mijn 18de en geef sinds 5/6 jaar ook plasma. Ik zit ook in de donoradviesraad van Sanquin. Ik mag dus meedenken, over bijvoorbeeld de nieuwe Powerbank op Kanaleneiland. Dit is de eerste, echte plasmabank van Nederland. Daar geef ik zelf vanaf de opening ook plasma. Veel van mijn collega’s geven wel eens bloed of plasma.”.

Maar kost plasma doneren niet veel tijd en is het misschien niet zelfs een beetje eng? Nee hoor, niet volgens Sophie! Ze is er juist erg enthousiast erover: “Alle medewerkers van Sanquin zijn echt superlief en helpen je als je bijvoorbeeld angst hebt voor naalden. Daarnaast kan je gewoon aan het einde van je dag, als je naar huis gaat vanaf Papendorp, heel makkelijk langs de Powerbank gaan! Of gewoon in de lunchpauze, dat kan natuurlijk ook.”

Aan wie geef jij het stokje door?
Er zijn natuurlijk nog veel meer bedrijven en verenigingen op Papendorp. Welk bedrijf zou jij de volgende keer aan het woord willen hebben Sophie? “Ik heb Verloskunde gestudeerd. Ik ben nu zelf niet werkzaam als verloskundige, maar het lijkt me wel leuk om iemand van de KNOV aan het woord te laten!”, vertelt Sophie. Wij zijn ook erg benieuwd naar de visie van KNOV op vitaliteit, werken en Papendorp! Hebben jullie ook zin om met ons in gesprek te gaan, KNOV?

*dit is een deel van een reeks verhalen over mensen die op Papendorp werken. Wil jij ook graag met ons delen waarom jij zo graag werkt op Papendorp? Of heb je een ander verhaal wat je graag kwijt wilt? Mail dan naar: communicatie@papendorp.nl

Deel dit bericht