24/02 Werken op Papendorp: Sweco

Ken jij Karen van Sweco al? Karen is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van de openbare ruimte op Papendorp. Met haar team zorgt ze ervoor dat Papendorp spik en span blijft! Zelf omschrijft ze Papendorp als een “een mooi aangelegd, architectonisch verhaal en één van de mooiste kantorenparken van Nederland”. Wij zijn het hier zeker mee eens!
 

Karen Huijsmans, senior Consultant Urban Development, werkt al ruim twee jaar voor Vereniging Parkmanagement Papendorp (VPP). Samen met haar collega’s is zij verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van de openbare ruimte op Papendorp. Volgens Karen is Papendorp één van de mooiste kantorenparken van Nederland. Maar wat maakt Papendorp nou écht speciaal? “Papendorp is uniek, supermooi aangelegd en heeft een hoogwaardige uitstraling. Ook is er veel groen aanwezig in het park. Om het park mooi te houden heeft de VPP zelfs gekozen voor het onderhoudsniveau CROW-categorie A.”, vertelt Karen.

Maar, wat is CROW-categorie A eigenlijk?
“Deze categorie geeft eigenlijk de beeldkwaliteit van het park aan. De stoepranden mogen bijvoorbeeld heel weinig zijn verzakt, de tegels moeten recht liggen en er mag nauwelijks onkruid zijn. Het onderhoud is dus op erg hoog niveau. Mijn collega Mark is toezichthouder en houdt dit in detail in de gaten, maar ik fiets ook regelmatig een rondje door Papendorp om te kijken of alles in orde is.”, legt Karen uit. Het is best speciaal dat Papendorp valt binnen deze categorie. De rest van Utrecht valt namelijk binnen een lagere CROW-categorie, namelijk CROW B.

Papendorp & het milieu
Naast kantoren, is er veel groen aanwezig in Papendorp. Perfect voor het maken van lunchwandelingen en hardlooprondjes. Maar, ook al is er veel groen aanwezig, er is altijd verbetering mogelijk! Karen zou zelf graag meer biodiversiteit willen op het park. Zo zouden plaagorganismen - zoals de eikenprocessierups en ziekten - minder kans krijgen om hun slag te slaan. Daarnaast kan volgens Karen: “die groene ruimte misschien nog beter worden ingezet om mensen meer lunchwandelingen te laten maken”. Wij nemen deze tip ter harte! Binnenkort zullen er een aantal leuke wandelroutes door Papendorp op onze LinkedIn en website worden geplaatst.

Toekomstbeeld
Wat biedt de toekomst? Kunnen er dingen worden gedaan die Papendorp een (nog) fijnere werkplek zouden kunnen maken? “Hmm, ik zou het misschien leuk vinden als er meer horeca zou komen. Zodat je makkelijker kan lunchen. Of misschien een supermarkt, zodat je na het werk even boodschappen kunt doen. Daarnaast staat Papendorp vooral bekend als een autolocatie, terwijl het park ook prima te bereiken is met de fiets en het openbaar vervoer. Je kan gemakkelijk binnen een kwartiertje op Utrecht centraal staan. Het lijkt me wel goed als Papendorp ook bekend gaat staan als een fietslocatie”, vertelt Karen.

*dit is een deel van een reeks verhalen over mensen die op Papendorp werken. Wil jij ook graag met ons delen wat je zo leuk vindt aan Papendorp? Of heb je een ander verhaal wat je graag kwijt wilt? Mail dan naar: communicatie@papendorp.nl

Meer informatie en contactgegevens: zie Sweco Parkmanagement. 

Deel dit bericht